צילום: דניאל לילה | קונספט ויזואלי וסטיילינג: עמית פרבר

בויוס לאבנה ומנגולד

– מתכון: לימור לניאדו תירוש –

בויוס – מאפה הדגל של איזמיר – הוא שבלול בצק זהוב ומתפצפץ עם מלית עסיסית של גבינות, וללא ספק אחד התענוגות הגדולים של החג (ושל החיים עצמם). הבויוס שלנו ממולא בתערובת לאבנה דרוזית וקאשקבל – שילוב מפתיע, עשיר וחמצמץ שנמס בפה. שילוב של לאבנה במלית הוא הברקה שכדאי לכם לאמץ לכל מאפה מלוח שתכינו.

חומרים ל-12 מנות (תבנית בקוטר 32-30 ס”מ)

  • 14-12 דפי בצק פילו (רצוי להשתמש בפילו מצונן, הוא גמיש ופחות שביר)
  • 100 מ”ל שמן זית להברשת העלים

למלית:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כרשות בינוניות חצויות ופרוסות לחצאי עיגולים דקיקים
  • 1 ק”ג עלי מנגולד שטופים
  • 1 חבילה (500 גרם) לאבנה דרוזית 9% (חלק ישמש להגשה)
  • 1 חבילה (200 גרם) קאשקבל מגורר
  • 1/4 כוס (25 גרם) גרנה פדנו מגוררת 29%
  • 1 ביצה
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט אגוז מוסקט

להברשה:

  • 1 חלמון טרוף בקערית עם 2 כפיות מים.

לציפוי:

  • 2 כפות פירורי לחם
  • 2 כפות שומשום

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן במחבת או בווק, מוסיפים כרשות, מערבבים ומטגנים על להבה בינונית 15-10 דקות עד שהכרשות שקופות ומעט שחומות
  2. בינתיים מסירים את הגבעול הלבן המרכזי מעלי המנגולד, ומסירים נימים לבנים עבים (יישארו כ-500 גרם עלים נטו). קוצצים את העלים גס, מעבירים לקערה, יוצקים מים רותחים לכיסוי ועוד קצת וממתינים 10 דקות. מסננים וסוחטים היטב בין כפות הידיים. מחזירים לקערה יבשה.
  3. מוסיפים לקערה את הכרשות המטוגנות, קצת יותר מ-2/3 מכמות הלאבנה (350 גרם) ואת יתר חומרי המלית ומערבבים היטב
  4. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה משומן בשמן זית.
  5. פורשים את חבילת דפי הפילו על משטח העבודה ומכסים במגבת (כדי שלא יתייבשו).
  6. לוקחים אחד מעלי הפילו (משאירים את היתר מכוסים במגבת) ומברישים בשמן זית. מניחים פס מלית בגובה וברוחב 2 ס”מ מהצלע הקרובה אליכם ומגלגלים לגליל מהודק.
    בזמן הגלגול מברישים מדי פעם את הבצק החשוף בשמן כדי שלא יתייבש.
  7. מפתלים את הגליל לשבלול, מברישים שוב בשמן זית ומניחים בתבנית. לא נורא אם הגליל מתבקע מעט. ממלאים ומגלגלים באותו אופן את יתר עלי הפילו ומניחים אותם זה לצד זה בתבנית.
  8. מברישים את השבלולים בחלמון הטרוף ומפזרים מעל פירורי לחם ושומשום. מעבירים את התבנית לתנור ואופים 45 דקות עד הזהבה יפה.
    מגישים חם לצד ביצים קשות, הלאבנה שנותרה, פרוסות פלפל ירוק חריף, בצל ירוק וצנוניות.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פטוצ’יני לאבנה וזוקיני

רוטב קרמי, חמצמץ ורענן על בסיס לאבנה דרוזית – הברקה נהדרת שתהפוך לנכס חדש במטבח. הפסטה, המנוקדת בזוקיני ופיסטוקים, פשוטה מאוד להכנה ואהובה על ילדים ומ

0

מאפה פילו גבינות וסלט קראנצ’י

מפגש מענג בין עלי פילו פריכים ולוהטים וגבינות נמסות לסלט רענן ומלא צבע. את המאפה בונים כמו מגדל, כשבין העלים מסתתרים פסטו, גבינת שמנת ופירורי

0

גאלט בצל ומסקרפונה

גאלט הוא האח הקליל והכיפי של הקיש. ההכנה פשוטה, העיצוב חופשי והתוצאה מפוארת. כאן הכנו אותו מבצק פריך עם פטנט – מסקרפונה במקום חמאה – שהופך

0

לזניית חצילים ובשמל

אין כמו לזניה בשביל להרים את המורל, במיוחד כשהיא עשירה ברוטב בשמל

0

מאפה פוגאס מטבוחה וקאשקבל

הפוגאס המקורי הוא מאפה שנולד במטבחים שטופי השמש של דרום צרפת. קיבלנו השראה מהצורה היפהפייה שלו והפכנו אותו לתושב מקומי עם מלית מטבוחה, גבינות וזיתים ש

0

פסטיצ’יו גבינות וזעתר

פשטידה יוונית שיש בה הכל: מקרוני, עגבניות שרי מתוקות-חמוצות ועסיסיות, גבינות עשירות שנמסות לתוך המאפה, זעתר ריחני ועוקצני ומעל הכל קראסט פריך ושחום. מ

0

מרק ארטישוק ירושלמי עם טוויל גרנה פדנו

מרק קרם עמוק טעמים ואלגנטי. רגע לפני ההגשה מניחים עליו טוויל גבינה פריך ופיקנטי ואגוזי ברזיל, שמעשירים עוד קצת את הטעם והמרקם.

1

כדורי זוקיני ופטה

את הלביבות הנימוחות האלה פגשתי במסעדה בכרתים והתאהבתי. הן ממש התשובה החלבית היוונית לכדורי בשר. נהוג להגיש אותן עם צזיקי

1