פוקאצ’ה ביאנקה

מתכון של משי שטרן

מצרכים לבצק:

330 מ״ל מים
1 כפית שמרים יבשים
1 כף סוכרֿ
500 גר׳ קמח
כף מלח
2 כפות שמן זית

מעל הבצק:

רוטב ביאנקה
שיני שום קלופות
שמן זית
מוצרלה מגוררת
טימין מיובש

אופן ההכנה:

בקערת מיקסר נניח את כל חומרי הבצק לפי הסדר במתכון ונלוש כ-10 דקות עם וו לישה.
הבצק יצא מאד דביק וזה בסדר.
עם ידיים משומנות ניצור מהבצק כדור ונניח בקערה מכוסה בניילון נצמד לכשעה בטמפ׳ החדר.
בינתיים נכין שום קונפי – בסיר קטן או פינג׳אן נניח שיני שום קלופות, נכסה אותן בשמן זית ונעמיד על אש נמוכה עד ששיני השום מתרככות ומוזהבות (להיזהר לא לשרוף).
עם ידיים משומנות נחלק את הבצק ל-4 חלקים, נהפוך כל אחד לכדור אליפטי, נשטח מעט עם האצבעות, ונניח למנוחה של כחצי שעה.
בינתיים נפעיל את התנור על החום הכי גבוה שאפשר (אם יש אבן שמוט אפשר להכניס אותה גם, ולהפעיל את התנור אפילו קודם שהיא תספיק להתחמם).
אחרי שהבצק נהיה רך ומתמסר לחלוטין, נתפוס כל חתיכה ב-2 הצדדים ונמתח את הבצק לפוקאצה מוארכת.
נניח על תבנית עם נייר אפייה, ובעזרת כף מורחים רוטב ביאנקה במרכז כל פוקאצה, בנדיבות.
מפזרים כמה שיני שום קונפי לפי הטעם, ומזלפים מעט משמן הבישול של השום.
מפזרים מוצרלה מגוררת ומורחים עוד מהשמן של השום על הבצק מסביב, מפזרים מעט טימין מיובש ומכניסים לתנור עד הזהבה של המוצרלה.
אחרי האפייה מורחים עוד מעט שמן על הבצק שמסביב, ומשתדלים לא לקבל כוויה כי אי אפשר להריח ולא לאכול מזה.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

פוקאצ’ה ביאנקה

פוקאצ’ה עם רוטב ביאנקה בתוספת 4 גבינות.

24

טירמיסו שוקולד

טירמיסו שוקולד

0

טארט ביצים הונג קונגי עם מסקרפונה

טארט ביצים הונג קונגי עם מסקרפונה

0

כדורי מק אנד צ׳יז מטוגנים

כדורי מק אנד צ׳יז מטוגנים

0

סופלה גבינה

סופלה גבינה

0