כרובית שלמה מופרדת לפרחים קטנים
50 גרם חמאה
כוס שמנת מתוקה
2 חבילות מק אנד צ'יז מגורר
כוס בצל ירוק קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
חבילת תרד חתוכה דק
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)
אופן ההכנה:
בסיר עם מים רותחים וכפית גדושה מלח מבשלים את פרחי הכרובית כ 10 דק עד שהם רכים אבל יציבים ולאחר מכן מסננים.
במחבת עמוקה מטגנים את הבצל בחמאה עד לריכוך בערך 2 דקות ולאחר מכן מוסיפים את השמנת לעוד 4 דק' בישול.
מוסיפים את הכרובית וחבילה אחת של מק אנד צ'יז מגורר ביחד עם פלפל שחור, מלח ואגוז מוסקט ומערבבים היטב.
מוסיפים את התרד וממשיכים לערבב.
מניחים בתבנית לתנור ומעל מפזרים עוד שקית של מק אנד צ׳יז.
מכניסים לתנור לחום של 200 לרבע שעה או עד שיש קראסט שחום מעל המאפה.
מגישים מיד.
רכיבים:
כרובית שלמה, מופרדת לפרחים קטנים
50 גרם חמאה
כוס שמנת מתוקה
2 חבילות מק אנד צ'יז מגורר
כוס בצל ירוק קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות
חבילת תרד חתוכה דק
מלח
פלפל שחור
קורט אגוז מוסקט מגורר (לא חובה)
אופן הכנה:
בישול הכרובית:
בסיר עם מים רותחים וכפית גדושה מלח, מבשלים את פרחי הכרובית כ-10 דקות עד שהם רכים אך יציבים.
לאחר מכן, מסננים את הכרובית.
טיגון הבצל והשום:
במחבת עמוקה, מטגנים את הבצל עם החמאה עד לריכוך (כ-2 דקות).
מוסיפים את השום ומבשלים יחד 1-2 דקות.
הוספת שמנת וגבינות:
מוסיפים את השמנת המתוקה ומבשלים במשך 4 דקות נוספות עד שהשמנת מעט מצטמצמת.
מוסיפים את הכרובית המבושלת ואת חבילת מק אנד צ'יז הראשונה.
מתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט, ומערבבים היטב.
הוספת התרד:
מוסיפים את התרד הקצוץ ומערבבים היטב עד שהתרד מתרכך.
אפייה:
מניחים את התערובת בתבנית מתאימה לתנור.
מעל, מפזרים את חבילת מק אנד צ'יז השנייה.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס ואופים למשך רבע שעה, או עד שהמאפה מקבל קראסט שחום ומעט פריך.