צילום וידאו: בבושקה הפקות | צילום סטילס: שרית גופן | סגנון: דלית רוסו

סירות תפוחי אדמה ממולאות בגבינה

– מתכון של רות אוליבר 

תוספת ממש חגיגית או מנה צמחונית מפתה – הסירות האלה הולכות לגנוב את ההצגה לשאר החברים על השולחן.

חומרים ל8 מנות:

8 תפוחי אדמה בינוניים, רצוי בגודל אחיד
1 ק”ג מלח גס

למלית:
1 קופסה (250 גרם) בולגרית מסורתית 16%
50 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%
100 גרם קאשקבלו 26%
1 שן שום כתושה
פלפל שחור טחון טרי
1/4 כרובית מפורקת לפרחים קטנים
1 ראש ברוקולי מפורק לפרחים קטנים

לפיזור:
50 גרם גרנה פדנו מגוררת 29%

הכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה, מפזרים עליה מלח גס בשכבה אחידה ועליו שמים תפוחי אדמה.
  3. אופים כשעה עד שהם רכים ומצננים מעט. משאירים את התנור דולק.
  4. חוצים את תפוחי האדמה ומרוקנים 2/3 מתוכנם בעזרת כפית – מקפידים להשאיר שוליים בעובי אחיד. מעבירים את תוכן תפוחי האדמה לקערה.
  5. מוסיפים לקערה גבינות, שום ופלפל שחור ומערבבים תוך כדי מעיכה.
  6. חולטים כרובית וברוקולי במים רותחים כ-5 דקות, מצננים ומסננים.
  7. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הגבינות, מסדרים עליהן ברוקולי וכרובית ומפזרים גרנה פדנו.
  8. אופים כ-15-10 דקות עד שהמאפים מזהיבים והגבינה נמסה. מגישים חם.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

מלון על הגריל עם גבינת ברי פקאן שרופה

המלון החרוך על מחבת גריל יחד עם הברי השרופה והצ’ילי יוצרים שילוב טעמים מפתיע

8

פלפלונים ממולאים בגבינות עיזים

נשנוש מהיר ואלגנטי – פלפלונים מתוקים ממולאים בתערובת פיקנטית המבוססות על שני סוגים של גבינת עיזים

8

מדיאס דה קזו

המלית המינימליסטית של הממולאים הבלקניים מקבלת חיזוק של בצל, עגבנייה וזיתים.

8