עוגת גבינה ב-5 דקות

מתכון של לימור תירוש

מעט מרכיבים, מינימום עבודה והתוצאה טעימה ומפנקת.
שימו לב, אפשר להגיש את העוגה חמימה ואז טעמה מזכיר פלאן קרמי ועשיר, ואפשר לקרר אותה מספר שעות ואז היא מזכירה יותר עוגת גבינה.

[ תבנית (לא קפיצית) בקוטר 26 או מחבת שמתאימה לתנור ]

4 גביעים (800 גרם) גבינת שמנת ניו יורק טבעי 30% בטמפ׳ החדר
140 גרם (2/3 כוס) סוכר
4 ביצים גדולות (L)
1 כפית תמצית וניל
1 כפית קליפת לימון מגוררת (לא חובה)
חמאה מומסת לשימון התבנית
להגשה: אבקת סוכר

לתוספות:
קרם מנגו-מסקרפונה (ראו מתכון)
פירות יער בפורט (ראו מתכון)
רוטב שוקולד (יוצקים 1 מיכל שמנת מתוקה ו- 3/4 כפית דבש לקערה ומחממים במיקרוגל. מוסיפים 150 גרם שוקולד קצוץ ומערבבים עד שהשוקולד נמס ומתקבל רוטב חלק. ממתינים 5 דקות ויוצקים על העוגה).
פירות טריים חתוכים
שברי מרנג מוכנים

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-150 מעלות. מברישים תבנית בחמאה מומסת.
  2. טורפים בקערה גדולה גבינות, סוכר וביצים לבלילה אחידה. מוסיפים תמצית וניל, ואם רוצים – גם קליפת לימון מגוררת. יוצקים את הבלילה לתבנית.
  3. אופים 35 דקות. מכבים ומשאירים בתנור ל-15 דקות.
  4. מניחים לעוגה להצטנן מעט מחוץ לתנור. לחילופין, מקררים אותה מספר שעות (ואפשר עד יממה). סמוך להגשה מפזרים אבקת סוכר ומגישים למרכז השולחן לצד כף גדולה והתוספות שבחרתם.

קרם מנגו-מסקרפונה טוחנים בבלנדר 200 גרם קוביות מנגו (טרי או קפוא) עם כף סוכר ו-3 כפות מיץ לימון. מערבבים קלות עם קופסת קרם מסקרפונה לקבלת מראה שיש.

פירות יער בפורט מחממים במחבת 30 גרם חמאה, 2 כפות סוכר ו-2 כפות פורט או יין אדום יבש. מוסיפים 300 גרם פירות יער קפואים ומקפיצים על להבה גבוהה עד שהנוזלים מתאדים. מגישים חמים.

אולי תרצו להכין גם
אולי תרצו להכין גם
Filter by
Post Page
Sort by

עוגת ריקוטה אפויה חגיגית

אם עדיין לא ניסיתם עוגת גבינה על בסיס ריקוטה, אתם צפויים להתאהב במרקם הקטיפתי והטעם המענג

24

עוגת גבינה ושוקולד לבן מפורקת

המרכיבים שואבים את ההשראה מעוגת גבינה פירורים קלאסית. אלא שכאן הפירורים עשויים מעוגיות שוקולד מריר, שיוצרים ניגוד מקסים עם קרם הגבינה המתוק. ההגשה שוב

24

עוגת גבינה פירורים

עוגת הגבינה הקרה היא קינוח אהוב לאורך כל השנה לא רק בשבועות. מוסיפים למלית

24

עוגת גבינה קרה עם אוכמניות

עוגת גבינה בלוק קיצי ומרשים בלי להדליק תנור ובלי להשקיע שעות במטבח.

24

עוגת סבתא במלית ריקוטה פרסקה

עוגת סבתא במובן הכי טוב של המילה – בצק שמרים נימוח ועליו מלית גבינה מתוקה.

24

גלידוניות עוגת גבינה

כשתגישו אותן לאורחים, הם עשויים לחשוב שמדובר בגלידוניות מהסופר, אבל ביס אחד יגלה את החמצמצות הרעננה ואת המרקם הנעים של עוגת גבינה ביתית.

24

עוגת שושני בלינצ’ס וגבינה

עוגה יפהפיה בהשראת הפלשינקה – עוגת קרפים הונגרית. כאן במקום שכבות יצרנו צרורות קרפ ממולאים במלית גבינות

24

עוגת גבינה לימונצ’לו

כל מי שהכין עוגת גבינה יודע שתוספת קליפת לימון מעניקה לה טעם נפלא. כאן הוספנו ליקר לימונצ’לו שמכינים מקליפות לימונים

24